Joanneke Meester


Joanneke Meester (1966) gebruikt tekst in installaties en in werken op papier.

In haar collages uit de ongoing serie ‘Automatic writing:’ to understand each other better, we could get out of the rational world’ reflecteert Meester kritisch op haar eigen gedachten in relatie tot haar omgeving. Zij knipt deze beschouwingen / overdenkingen uit papier en gebruikt deze vormen en restvormen in haar collages. Deze methode leidt tot een universeel script dat verder reikt dan taal alleen.

Meester maakt ook gesamtkunstwerken waar het gaat over communicatie. Hiervoor maakt ze gebruik van publieke ruimte, een krant of kalender. Haar meest recente is de uitgave van de jaarloze kunstkalender “I am not doing anything until I feel the need” waarin zij 364 kunstenaars vroeg te reageren op deze zin met een eigen werk.

Met een muurschildering van ongeveer 300 meter heeft Meester een bijzonder kunstwerk gemaakt voor een veel gebruikte verbindingsgang in UMC, ook wel de 'navelstreng' genoemd. Het is een ontwerp in kleur en met woorden die zowel verwijzen naar aderen en de hartslag als het voortdurende heen en weer beweging van mensen.meer kunstenaars

ontvang onze nieuwsbrief