Daan Paans


Daan Paans (1985): " Dimensies van tijd spelen een belangrijke rol in mijn projecten. En in het verlengde hiervan is een belangrijk thema in mijn werk de wens om inzicht te krijgen in de transhistorische variabiliteit van het maken van beelden"

Paans doet onderzoek naar de totstandkoming van onze verbeelding van het verleden en de toekomst. In de serie Le monde avant la création de l'homme is de door hem gefotografeerde natuur een archetypische verbeelding van het Hof van Eden na zijn onderzoek van enkele 19e eeuwse gravures. Die op hun beurt honderd procent speculatieve interpretaties zijn van speculaties van eerdere generaties. Een op fictie gebaseerde voorstelling wordt onderdeel van ons visuele geheugen en laat zien hoe beeldvorming werkt.

Daan Paans (1985): "Dimensions of time play an important role in my projects. In line with this, a key theme in my work includes the desire to gain an understanding, in the broadest sense, of transhistorical variablility of image-making."

His works begin with a documentary approach. By means of artistic research the projects usually result in a series of works using various media, and with an emphasis on photography.

 meer kunstenaars

ontvang onze nieuwsbriefLe monde avant la création de l'homme I (2015)

Le monde avant la création de l'homme I (2015)

Utrachromeprint in frame
100 x 80

Le monde avant la création de l'homme. II (2015)

Le monde avant la création de l'homme. II (2015)

Ultrachromeprint in frame
120 x 96

Le monde avant la création de l'homme III (2015)

Le monde avant la création de l'homme III (2015)

Ultrachromeprint in frame
60 x 48 cm / 120 x 96