Amsterdam Art Week

PolakVanBekkum

17 juni t/m 27 juni 2021

Graas- en andere choreografieën

Graas choreografieën is een verhaal dat bestaat uit 48 tekeningen en dagboeknotities. De tekeningen zijn sterk beïnvloed door twintig jaar werken met GPS, en de ontwikkeling van robottechnologie. Het zijn de graaspatronen van koeien (in de Zwitserse bergen en in het Groningse vlakke land) getekend en plein air, naar de natuur - gaan zitten naast het weiland, geconcentreerd kijken en het potlood als een automatische tekenarm over het papier bewegen. Het resultaat is even abstract als realistisch. Het zijn verhalen over het tekenen zelf, over het grazen en de sociale interactie van koeien, die eigenlijk hetzelfde doen als mensen: bewegen, spelen, ruimte verkennen, op elkaar letten.

Van de tekeningen en de teksten verschijnt tevens een tweetalig (NL-Eng) boek. De feestelijke boekpresentatie vindt plaats tijdens Amsterdam Art Week op 17 juni tussen 14:00 en 19:00 in de galerie. 


Graas Choreografieën wordt uitgegeven door Uitgeverij Muller is ontworpen door Karen Polder en is mogelijk gemaakt door het Mondriaan fonds, Jaap Harten Fonds, Stichting Stokroos en kunstinitiatief Somalgors74.

 

Walking The Machine (2020):

Walking The Machine is een tweeluik bestaande uit een sneeuwwandeling in de open world video game Horizon Zero Dawn aan de ene kant en een vlucht over een driedimensionaal berglandschap van satellietfoto’s aan de andere kant. In beide vensters wordt het berglandschap verkend. Beide werelden zijn virtueel maar gekneed naar wat wij als mens herkennen als werkelijkheid. Het werk is een ode aan die vluchtige werkelijkheid.

 

Walking The Machine: tweeluikvideo 25 min, gameplay-footage uit de videogame Horizon Zero Dawn en van Google Earth.

Walking The Machine wordt voor de eerste keer in Nederland vertoond. 

Het project werd mede mogelijk gemaakt door het minus20degree festival for art & architecture in Flachau, Oostenrijk. 

Amsterdam Art Week | PolakVanBekkum | solo Graas- en andere choreografie├źn