Carel Visser

tekeningen en collages

13 april t/m 18 mei 2019

 

In aansluiting op het retrospectief Genesis in Museum Beelden aan Zee toont galerie dudokdegroot tekeningen en collages van Carel Visser (1928-2015). Het gaat om werken uit verschillende perioden die in samenwerking met Vissers zoon zijn geselecteerd uit de nalatenschap van zijn vader.

 

Voor velen is Carel Visser vooral de beeldhouwer van de gestapelde stalen balken en kubussen uit de jaren zestig. Maar Visser was een veelzijdig kunstenaar met een grote liefde voor verschillende materialen. Behalve dat hij werkte met staal tekende Visser veel, verzamelde hij plakboeken vol foto knipsels en gebruikte hij gevonden voorwerpen zoals bijvoorbeeld botten van dieren, veren, wol, touw, autobanden, autoruiten. Binnen zijn oeuvre combineerde hij zijn unieke vormonderzoek met de altijd aanwezige inspiratiebron de natuur en waren zowel de klassieke waarden van beeldhouwkunst als het experiment belangrijk. Hij  maakte constructies, of hij nu ruimtelijk werkte of op het platte vlak. Met alles er in: figuratie en abstractie, speelsheid en ernst, lichtheid en zwaarte.

 

galerie dudokdegroot is verheugd een aantal tekeningen en collages van Visser te vertegenwoordigen. Zij ziet een verwantschap tussen de beeldtaal in de werken van Visser en die van een aantal jonge kunstenaars met wie de galerie samenwerkt.

 

Speciaalbier wordt geschonken door

Carel Visser | tekeningen en collages