Maze de Boer

Scenic Splendour

12 januari t/m 23 februari 2019

Maze de Boer (Amsterdam, 1976) maakt grote ruimtelijke installaties waarin hij reageert op de historische achtergrond en de sociale context van de tentoonstelling of locatie. Hij gaat uit van een geënsceneerde kijk op de werkelijkheid en zoekt de grenzen tussen theater en beeldende kunst. Zijn werken zijn voornamelijk te zien in de openbare ruimte of musea.

De solo Scenic Splendour is een kleine referentie naar wat groots is. Met een knipoog naar de galerie die naar een kleinere, maar meer zichtbare galerieruimte met twee grote etalages is verhuisd, presenteert Maze de Boer voor deze eerste tentoonstelling in de nieuwe ruimte een ode aan het kleine.

Wie als particulier ooit een werk van Maze had willen hebben ziet nu zijn kans schoon met een wand vol kleine landschapjes. Een referentie aan de natuur, aan klassieke schilderkunst en landschapsfotografie. Maar met zijn fascinatie voor illusie toont Maze de Boer aan dat de verbeelding pas is vervolmaakt als het landschap wordt waargenomen. Het landschap verandert langzaam: een vergezicht verandert in een ingelijst juweel, een herinnering uit het verleden. Een weidse blik wordt een intieme ervaring in een ongrijpbaar beeld.

 

Speciaalbier wordt geschonken door

Maze de Boer | Scenic Splendour