PolakVanBekkum

Graas choreografieën

17 juni t/m 24 juli 2021

De galerie is open op afspraak.
 

Graas Choreografieën is een verhaal dat bestaat uit 48 tekeningen en dagboeknotities.
De tekeningen zijn sterk beïnvloed door twintig jaar werken met GPS, en de ontwikkeling van robottechnologie. Het zijn de graaspatronen van koeien (in de Zwitserse bergen en in het Groningse vlakke land) getekend en plein air, naar de natuur - gaan zitten naast het weiland, geconcentreerd kijken en het potlood als een automatische tekenarm over het papier bewegen. Het resultaat is even abstract als realistisch. Het zijn verhalen over het tekenen zelf, over het grazen en de sociale interactie van koeien, die eigenlijk hetzelfde doen als mensen: bewegen, spelen, ruimte verkennen, op elkaar letten.
Van de tekeningen en de teksten verschijnt tevens een tweetalig (NL-Eng) boek. 

Graas Choreographies is a narrative consisting of 48 drawings and diary entries. The drawings are heavily influenced by twenty years of working with GPS and the development of robotic technology. They are grazing patterns of cows (in the Swiss mountains and in the Groningen flatlands) drawn after nature en plein air, - sitting down next to the meadow, looking intently and moving the pencil across the paper like an automatic drawing arm.

BOOK PRESENTATION A bilingual (NL-ENG) book will appear of the drawings and texts. 

 

Graas Choreographies is published by Muller Publishers is designed by Karen Polder and is made possible by the Mondriaan Fund, Jaap Harten Fund, Stokroos Foundation and art initiative Somalgors74.

 

PolakVanBekkum @ IJsselBiënnale 2021

Museum de Waag in Deventer toont de zomertentoonstelling Op drift, die in het teken staat van de IJsselbiënnale. PolakVanBekkum maakte een een site specific installatie die een link legt met het actuele IJsselbiënnale-thema Tij, Tijd en Tijdelijkheid.

 

PolakVanBekkum @ OEROL 2021

Tijdens het Imaginaire Eiland, de online editie van OEROL 2021 verschijnt een tweede editie van de podcast ‘Het Geluid Vaart’.


 

PolakVanBekkum | Graas choreografieën