Vincent Uilenbroek

Mesh Appeal

16 oktober t/m 14 november 2020

Vincent Uilenbroek (1980) is een jonge Nederlandse kunstenaar met een bijzondere passie voor zeefdruk techniek. Behalve dat hij in deze drukkunst werkt in zijn eigen studio, verdiept hij zich -voor zijn werk op doek en paneel- in het proces van het zeefdrukken zelf. Het werkproces en het residu ervan vormt zijn uitgangspunt. Technisch vakkundig vertaalt hij zeefdruk in uniek werk. In zijn atelier en zeefdrukstudio in Haarlem experimenteert hij op papier, op houten panelen en verwerkt hij het zeefdrukraam (mesh) in zijn doeken. Uilenbroek balanceert en varieert tussen OpArt en geometrische abstractie en speelt met kleurgebruik en de perceptie van ruimte. Zo overstijgt hij de eigenschap van reproductie die de zeefdruktechniek eigen is. Door voortdurend te experimenteren in kleur met zeef- en irisdruk krijgen de werken een bijna hypnotische aantrekkingskracht.

 

Artist Book 

Om tot het juiste beeld te komen gebruikt Uilenbroek veel testprints. De vele druklagen en testprints vormen de basis voor zijn Artist book. Door het bundelen van de verschillende bladen ontstaan interessante dialogen tussen minimalistische kleurvlakken, rauwe tape composities en gradients. Uilenbroek maakte 25 unieke boeken. 

 

Naast deze limited edition Artist Books presenteert Uilenbroek nieuwe Flux en S.O. werken en een aantal Ghost Images in groot formaat.

 

De galerie is volgens de richtlijnen van het RIVM tijdens openingstijden te bezoeken. We bieden ook de mogelijkheid een afspraak te maken tijdens of buiten onze reguliere openingstijden. Graag tot ziens in de galerie.

 

 

 

Vincent Uilenbroek | Mesh Appeal